Powiat Giżycki
Millenium Św. Brunona
Noclegi
Warto zobaczyć
Szlaki kajakowe
Dla rowerzystów
Żeglarstwo i sporty wodne
Wędkarstwo
Wypoczynek aktywny
Biura, przewodnicy, wypożyczalnie
Rejsy
Gastronomia
Imprezy 2018
Rozrywka
Kultura, urzędy, banki i inne
Partnerzy
Galeria
Zima
Gminy - wspólna promocja
Lokalna Organizacja Turystyczna
Centrum na YouTube
Strona Główna
Szukaj:

Twój e-mail:

Twoje hasło:


Jeżeli nie jesteś jeszcze zarejestrowany, wpisz swój e-mail, Twoje hasło zostanie wysłane i będziesz zarejestrowany.

Zapomniałeś hasła?
Miniatura: 2007-05-08 13:42:53 kurs na Giżycko znak (121) Pełne zdj: 2007-05-10 16:45:06 zporr-inny (182)  Miniatura: 2008-02-11 13:32:12 logo informacji turystycznej (1179)

Centrum Promocji i Informacji Turystycznej w Giżycku


"Najlepsze z najlepszych 2013"

Fotorelacja Targi "TT Warsaw" 2012

Fotorelacja Targi "GLOB" Katowice 2012

Fotorelacja Targi "Wiatr i Woda" Warszawa 2012

Fotorelacja Targi "Na styku kultur" Łódź 2012

Fotorelacja Targi "MTT Wrocław" 2012

Fotorelacja Targi "Boatshow" Poznań 2011

Fotorelacja Targi "Tour Salon" Poznań 2011

Fotorelacja Targi "Tourtec" Jelenia Góra 2011

Fotorelacja z II Przeglądu Lokalnych Tradycji Kulinarnych 2011

Fotorelacja Targi "Lato" Warszawa 2011

Fotorelacja Targi "GLOB" Katowice 2011

Fotorelacja "Podlaskie Targi Turystyczne" Białystok 2011

Fotorelacja Targi "Wiatr i Woda" Warszawa 2011

Fotorelacja Targi "Na styku kultu" Łódź 2011

Fotorelacja Targi Vivattur Wilno 2011

Fotorelacja Targi Hamburg i Praga 2011

Fotorelacja z Przeglądu Lokalnych Tradycji Kulinarnych 2010


Pełne zdj: 2010-01-22 13:45:59 Baner RPO WiM (1525)

 

                                      "Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy"

W ramach realizacji projektu "Kurs na Giżycko - wróćmy nad jeziora" dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007 - 2013, odbył się w Rydzewie w dniu 1 maja 2010 roku Przegląd Lokalnych Tradycji Kulinarnych.
Impreza odbywająca się przy Rydzewskiej Majówce przyciągnęła wielu zainteresowanych poznaniem specjalności mazurskiej kuchni. W roku 2010 tematem przewodnim były mazurskie dania rybne.
Przewodniczącym jury był Szef Kuchni Pascal Brodnicki, znany m.in. z telewizji TVN i programu "Pascal, po prostu gotuj."

Do udziału w tegorocznej edycji zgłosiło się 11 firm z terenu Mazur.

Zgłoszone dania:
1. AZS Wilkasy "Mazurski przekładaniec"
2. Zakątek Baja, Marcinowa Wola "Safor Mazurski - zupa rybna"
3. Małgorzata Siudy "Szczupak faszerowany"
4. Eulalia Paszkiewicz "Rosół z węgorza"
5. Koło Gospodyń Wiejskich "Marcinianki" '"Szczupak w galarecie"
6. Firma Margot "Sandacz w kapuście"
7. Stara Kuźnia Przykop "Pierogi ze szczupakiem"
8. Hotel Tajty Wilkasy "Sushi z mazurskich ryb"
9. Marianna Kos - Siedlisko na Półwyspie z Wierzby "Sandacz w sosie cebulowym"
10. Lucyna Goik "Pulpeciki z karpia"
11. Sylwia Grzybowska "Pasztet z leszcza Sylwi"
12. Agnieszka Saczek Pozezdrze

Skład oceniającego jury: Przewodniczący Pascal Brodnicki - Szef Kuchni, Członkowie: Selwina Nowakowska - Gospoda pod Czarnym Łabędziem w Rydzewie, Stanisław Wąsiakowski - Wójt Gminy Miłki, Robert Kempa - Dyrektor Centrum Promocji i Informacji Turystycznej, Dariusz Skrzypek - Dyrektor Ośrodka Kultury w Miłkach.


Pełne zdj: 2010-05-06 13:28:35 majówka1 2010 (1544)
Gospoda pod Czarnym Łabędziem w Rydzewie nad jeziorem Bocznym.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:24:52 majówka2 2010 (1534)
Rydzewska Majówka - święto folkloru, występy zespołów ludowych, kultywowanie tradycji lokalnych.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:25:16 majówka3 2010 (1535)
Zespoły ludowe w trakcie przygotowań do występów.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:25:35 majówka4 2010 (1536)
Puchary, nagrody, dyplomy Przeglądu Lokalnych Tradycji Kulinarnych 2010.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:25:56 majówka5 2010 (1537)
Narada jurorów przed oceną prezentowanych dań.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:26:18 majówka6 2010 (1538)
Pierwsze oceniane danie - Mazurski przekładaniec z ośrodka AZS Wilkasy.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:26:40 majówka7 2010 (1539)
Każdy z jurorów dokonywał oceny samodzielnej przy asyscie wielu turystów i mieszkańców.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:27:00 majówka8 2010 (1540)
Oceniane są kolejno dalsze dania konkursowe, łącznie 12 firm - 12 potraw z mazurskich ryb.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:27:31 majówka9 2010 (1541)
Sushi z mazurskich ryb - danie z Hotelu Tajty w Wilkasach.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:27:54 majwówka 10 2010 (1542)
Po prezentacji jury udało się na naradę.
Pełne zdj: 2010-05-07 10:50:59 Kasia OK Miłki (1546)
Kasia i Edyta z Ośrodka Kultury w Miłkach w trakcie wypełniania dyplomów.
Pełne zdj: 2010-05-06 13:28:15 majówka11 2010 (1543)
Nagroda główna, I miejsce - Siedlisko na Półwyspie z Wierzby - Marianna Kos za danie "sandacz w sosie cebulowym"

Foto: Marcin Kędzierski, Centrum Promocji i IT w Giżycku.


Centrum Promocji i IT wyróżnione na Forum Informacji Turystycznych 2009

Centrum Promocji i IT odznaczone przez Ministra Sportu i Turystyki 2009

CPiIT laureatem konkursu na najlepsze centrum informacji turystycznej 2008

CPiIT laureatem konkursu na najlepsze centrum informacji turystycznej 2007

Fotorelacja z kampanii internetowej - sierpień 2007

Fotorelacja z kampanii internetowej - lipiec 2007

Fotorelacja z kampanii bilboardowej - lipiec 2007

Relacja z kampanii internetowej - maj 2007

Fotorelacja z kampanii billboardowej - kwiecień 2007

Kampania promocyjna KURS NA GIŻYCKO

 
  ©2007-2009 Centrum Promocji i Informacji Turystycznej, kod CMS Jarosław Sienkiewicz, Łukasz Nowicki